Konu: bilgisayarım yavaş diyenler mutlaka deneyinn C.tesi Ağus. 11, 2007 6:34 pm
değişikliği yapmadan önce bu yazıyı okuyun deneyenlerin yüzde sekseni memnun olmuş sistem ayarlarıyla oynanarak bulunmuş bir yöntem öncelikle değiştireceğimiz menünün bir yedeğini alın değişikliği yapıp sınayın sorun çıkmıyor pc cidden hızlanıyor bilgisayarlarımız mühendisler tarafından en optimal özellikler varsayılarak hazırlanıyor buna rağmen bilgisayarından daha çok performans görmek isteyen ve pc den anlayan kişiler bu tarz oynamalarla pc lerini hızlandırıyorlar ama altını çiziyorum bu işlerden anlayan kişiler ben denedim pc hızlandı ve sizle paylaşıyorum ben bu işten iyi anlayan kişimiyim ? hayır diilim ama merak ettim cesaret ettim yaptım buna rağmen bilgisayarına ve bilgisine güvenmeyen bu değişikliği yapıp yapmamakta iyi karar versin ( korku filmi gibi oldu
Çalıştır komut kısmından "sysedit.exe" yazıyoruz. Karşımıza çıkan menulerden System.ini penceresini ön plana alıyoruz ve buradaki satırların arasından [386enh] yazan satıra geliyoruz. Bunun hemen altında boş bir satır yaratarak "Irq14=4096"yazıyoruz ve kaydetip makinamızı restart ediyoruz. Bundan sonra hardiskinizin daha performanslı çalıştığını göreceksiniz.